Personal trainer Limburg Personal trainer Roermond Personal trainer Valkenswaard Personal trainer Geldrop Massage Roermond
Routebeschrijving

Wij zijn prima bereikbaar vanuit o.a. Stramproy, Nederweert, Ospel, Kelpen, Roggel, Heythuysen, Ell, Budel, Maarheeze, Heeze, Valkenswaard en Eindhoven. Via de A2 zijn wij bereikbaar vanuit o.a. Thorn, Panheel, Heel, Grathem, Wessem, Neeritter, Ittervoort en Maasbracht. Vanuit Roermond, Herten, Horn en Baexem zijn wij bereikbaar via de N280. Vanuit Asten en Someren zijn wij te bereiken via de N266.

Meer informatie over hoe je ons het beste kunt bereiken? Neem dan contact met ons op.

Gezond ouder worden

We worden tegenwoordig steeds ouder en naar verwachting zal de levensverwachting alleen maar blijven toenemen. Maar dat de levensverwachting toeneemt, betekent niet dat de kwaliteit van ons leven onveranderd blijft.

Gezonde voeding

Naarmate we ouder worden neemt de geestelijke en lichamelijke kwaliteit van ons leven af. Als gevolg hiervan neemt onder andere de kans op ziekten toe. Zo bestaat er een grotere kans op hartziekten, beroertes, artrose en diabetes vanaf het 75e levensjaar. Hoewel ziekten nooit compleet voorkomen kunnen worden, kan je de kans op geestelijke en lichamelijke gebreken verkleinen door te kiezen voor een gezonde leefstijl. Hierdoor vergroot je de kans op gezond ouder worden. Prana Total Vitality kan jou helpen bij het gezond ouder worden. Hoe wij dit doen? Je leest het hier.

Een eerste stap naar gezond ouder worden is het mogelijk aanpassen van je huidige voedingspatroon. Het is van belang dat je bewust voor gezonde producten kiest in je dagelijkse voeding. Hieronder vallen onder andere:

  • Onverzadigde vetten
  • Volkoren producten
  • Veel groente en fruit
  • Weinig zout
  • Minder vlees, meer plantaardig
  • Voldoende water drinken

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste voeding binnen krijgt om gezond ouder te worden? Laat je dan adviseren door Prana Total Vitality. Prana biedt verschillende voedingsadviezen. Deze zijn in samenwerking met Fittergy opgesteld. Fittergy is een Nederlandse organisatie die leefstijl programma’s, producten en trainingskuren ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. 

Voldoende beweging

Om gezond ouder te worden is naast bewust kiezen voor gezonde voeding, voldoende beweging van groot belang. Bewegen zorgt ervoor dat je gezond en fit blijft. De juiste hoeveelheid beweging is afhankelijk van je leeftijd. Wij raden volwassenen en ouderen het volgende aan:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter
  • Minstens 150 minuten per week aan matige of zwaar intensieve inspanning doen
  • Minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten doen (voor ouderen inclusief balansoefeningen)
  • Voorkom te veel stilzitten

Gezond ouder worden met Prana Total Vitality

Gezond ouder worden doe je met een van de trainingsvormen van Prana Total Vitality. Tijdens deze trainingen word je begeleidt en gecoacht op basis van gezondheid, beweging en voeding. De groepstrainingen van Prana Total Vitality zijn gericht op flexibiliteit, balans, core, kracht en conditie. Bovendien heb je de mogelijkheid om doelgericht per onderdeel te trainen. Heb je behoefte aan één op één begeleiding? Dan is Personal Training van Prana iets voor jou. Sport je liever met z’n twee of in een kleine groep? Dan kan je bij ons kiezen voor een Semi Personal Training of Groepssessies. Zo blijf je fit en vitaal een voorkom je mogelijk lichamelijke klachten.

Doe aan krachttraining

Hoe ouder je wordt, hoe meer je spieren zullen krimpen. Om deze reden is het goed om op latere leeftijd aan krachttraining te doen. Krachttraining is een weerstandstraining gericht op het verstevigen en sterker maken van de spieren. Hierdoor wordt niet alleen de spiermassa vergroot en het uithoudingsvermogen van de spieren verbeterd, het zorgt ook voor versterkte botstructuren, pezen en ligamenten. Bovendien zorgt het voor een lagere bloeddruk en cholesterol en verbetert krachttraining het cardiovasculaire systeem (de hart- en bloedvaten). Krachttraining heeft dus een grote bijdrage aan gezond ouder worden. 

Doe aan balanstraining

Balans zorgt ervoor dat je niet omvalt wanneer je bijvoorbeeld loopt, staat of fietst. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om je balans te bewaren. Dit komt doordat het op latere leeftijd moeilijker is om te bewegen. Hierdoor heb je minder kracht en zullen spiercellen afbreken, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je minder balans hebt. Gezond ouder worden gaat gepaard met het doen van balanstraining. Dagelijkse activiteiten zullen makkelijker kunnen worden uitgevoerd, bewegen en sporten gaat gemakkelijker en klachten zullen verminderen doordat je lichaam minder hoeft te compenseren.

Een (rijk) sociaal leven

Eenzaamheid onder ouderen komt steeds vaker voor. Een rijk sociaal leven zorgt ervoor dat je op een gezonde manier ouder wordt. Emotionele steun heeft namelijk positieve effecten op zowel lichamelijke als psychische gezondheid. Bij Prana Total Vitality kan je ervoor kiezen om deel te nemen aan groepssessies. Deze bestaan uit vier tot acht personen. Tijdens de groepssessies werk je aan je persoonlijke doelstellingen en kom je tegelijkertijd in contact met andere mensen. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik gezond ouder worden?

Gezond ouder worden doe je door voldoende beweging te combineren met het bewust kiezen voor gezonde voeding. Gevarieerde voeding met veel fruit en groente, onverzadigde vetten, volkoren producten en weinig zout zullen ervoor zorgen dat je fit en gezond blijft. Onze personal trainers in Limburg staan klaar om je hier meer over te vertellen.
 

Hoe kan ik gezond ouder worden door te bewegen?

Bewegen zorgt ervoor dat je gezond en fit blijft. Door voldoende te bewegen ga je het proces van afname van spiermassa, die zich op latere leeftijd voordoet, tegen. De personal trainers in Weert en Nederweert van Prana Total Vitality helpen je daarbij.

Hoe kan ik gezond ouder worden door voeding?

Het is van belang dat je bewust voor gezonde producten kiest in je dagelijkse voeding. Heb je hulp nodig hierbij? Bekijk de mogelijkheden voor voedingsadvies.

Hoe kan Prana Total Vitality mij helpen bij gezond ouder worden?

Prana Total Vitality biedt trainingen gericht op de doelstelling om gezond ouder te worden en biedt bovendien voedingsadviezen die hier perfect op aansluiten. Door de juiste oefeningen, zoals krachtoefeningen en balansoefeningen, te combineren met gezonde voeding zorg jij ervoor dat je op een gezonde manier ouder wordt. Bekijk onze diensten.

Heb je vragen? Vul onderstaand formulier in en wij bellen je terug wanneer het jou schikt!
Prana Total Vitality
Reviews Gemiddeld beoordeeld met een: 9,7 Gebaseerd op 47 reviews Bekijk alle beoordelingen
Deze organisaties kiezen al voor een gezonde toekomst
AED Solutions
BMO Automation
Global Food Group
Hoeve de Kaolder
Vandaag
Échte persoonlijke aandacht Voor particulieren én bedrijven Méér dan 30 jaar ervaring Locatie naar wens óf in onze luxe studio Team met expertises