Personal trainer Limburg Personal trainer Roermond Personal trainer Valkenswaard Personal trainer Geldrop Massage Roermond
Routebeschrijving

Wij zijn prima bereikbaar vanuit o.a. Stramproy, Nederweert, Ospel, Kelpen, Roggel, Heythuysen, Ell, Budel, Maarheeze, Heeze, Valkenswaard en Eindhoven. Via de A2 zijn wij bereikbaar vanuit o.a. Thorn, Panheel, Heel, Grathem, Wessem, Neeritter, Ittervoort en Maasbracht. Vanuit Roermond, Herten, Horn en Baexem zijn wij bereikbaar via de N280. Vanuit Asten en Someren zijn wij te bereiken via de N266.

Meer informatie over hoe je ons het beste kunt bereiken? Neem dan contact met ons op.

Stress verminderen

Iedereen krijgt wel eens te maken met stress. Voor een presentatie, een examen of tijdens een drukke periode op het werk ervaren de meeste mensen een beetje spanning of gezonde stress. In deze gevallen heeft stress vaak een positief effect. Het helpt je bij het focussen en concentreren.

Stress herkennen

Na afloop van de spannende situatie verdwijnt de stress en herstellen geest en lichaam. Maar in sommige gevallen is er sprake van teveel stress. Teveel stress is op lange termijn schadelijk. Het maakt je minder gelukkig en het beïnvloedt talloze processen in je lichaam op een negatieve manier. Wanneer je hoofd vol zit met zorgen, gedachten en ideeën lijkt het soms onmogelijk om te ontspannen. Heb jij regelmatig last van stress? Prana kan jou op verschillende manieren helpen en ondersteunen bij het verminderen van stress.

Om stress te kunnen verminderen is het belangrijk om te weten op welke manier jij op stress reageert. Stress is te herkennen aan de volgende signalen:

 • Vermoeidheid
 • Spanning
 • Vergeetachtig
 • Sneller emotioneel zijn
 • Slaapproblemen
 • Hoofdpijn
 • Nek- of rugklachten
 • Maagklachten
 • Lagere weerstand

Herken je jezelf in een of meerdere van de hierboven genoemde signalen? Dan is het goed om actie te ondernemen om stress te verminderen. Doe dit voordat stress je leven gaat beheersen. Nog beter is het om stress te voorkomen. Neem contact op en wij helpen je graag.

Oorzaken van stress

Wanneer je voor jezelf bepaalt waardoor de stress in jou geval wordt veroorzaakt, wordt het gemakkelijker om de oorzaken aan te pakken en stress te verminderen. Er bestaan een aantal veel voorkomende oorzaken van stress, waaronder:

 • Last hebben van een lichamelijke ziekte
 • Een nare gebeurtenis (denk aan een ongeluk, beroving of inbraak)
 • Een scheiding
 • De dood van een naaste
 • Relatieproblemen
 • Onzekerheid op het werk
 • Onzekerheid over geld
 • Weinig steun van andere mensen krijgen
 • Een ziek familielid verzorgen

Manieren om stress te verminderen

Heb je last van stressklachten? Dan is het goed om acties te ondernemen die stress verminderen. Nog beter is het om dergelijke klachten te voorkomen door verschillende manieren om stress te verminderen in te bouwen in je dagelijks leven. Stress verminderen doe je door te kiezen voor een gezonde leefstijl en door meer te ontspannen. In beide gevallen kan Prana je ondersteuning bieden.

Sporten voor stress verminderen

Een gezonde leefstijl

Wanneer je hoofd vol zit met zorgen en gedachten is het moeilijk om te ontspannen. Om deze reden is het goed om actie te ondernemen, bijvoorbeeld door te bewegen. Regelmatig bewegen helpt stress verminderen. Het zorgt ervoor dat je je hoofd leeg maakt en bovendien worden er stofjes aangemaakt in de hersenen die je een gelukkig gevoel geven. Ook zorgt beweging ervoor dat je beter slaapt en meer zelfvertrouwen hebt. Dit kan indirect stress verminderen. Vind je het lastig om te gaan bewegen? Dan kan Prana Total Vitality je de stok achter de deur bieden. Prana biedt personal training, semi personal training en groepssessies aan. Hierdoor is er voor iedereen wel een manier van sporten die past bij zijn of haar wensen en doelen. 

Naast voldoende beweging, draagt gezonde voeding bij aan een gezonde leefstijl. Stress verminderen doe je door je lichaam te voeden met een evenwichtig en gezond eetpatroon waarbij je suiker zoveel mogelijk probeert te vermijden. Met de voedingsadviezen van Prana, die in samenwerking met Fittergy zijn opgesteld, wordt je fitter en voel je je energieker. Hierdoor zullen gevoelens van stress verminderen. 

Meer ontspanning

Wanneer je ontspant, krijgt je lichaam de kans om zich te herstellen. Met ontspanning onderbreek je de stressreactie van het lichaam en zo wordt stress verminderd. Ontspannen houdt in dat je momenten inplant waarop je niet bezig bent met het uitvoeren van dagelijkse taken. Hierdoor ontstaat er een goede balans tussen je dagelijkse plichten en dingen die je zelf fijn vindt om te doen.

Iedereen heeft een eigen manier van ontspannen. Stress verminderen doe je door een manier van ontspanning te kiezen die bij jou past. Zo vinden sommige mensen het fijn om naar muziek te luisteren of een boek te lezen. Andere mensen doen liever iets actiefs om te ontspannen. Denk aan het maken van een wandeling, sporten in de sportschool of sporten met een groep. Een andere goede manier om te ontspannen is door je te laten masseren. Bij Prana Total Vitality kun je kiezen voor verschillende massages in Weert, waaronder een ontspanningsmassage. De ontspanningsmassage draait om het ontspannen van de spieren en het lichaam. Hierdoor voel je je uiteindelijk ook geestelijk meer ontspannen en fitter. Ook kun je voor verschillende methoden kiezen die helpen om meer te ontspannen, zoals yoga, meditatie of ontspanningsoefeningen.  

Veelgestelde vragen

Waaraan is stress te herkennen?

Iedereen ervaart stress op zijn of haar eigen manier. Veel voorkomende signalen waaraan je stress kan herkennen zijn onder andere vermoeidheid, spanning, een lagere weerstand, maagklachten, nek- of rugklachten, slaapproblemen en sneller emotioneel zijn. Wil je hier hulp bij? Neem dan contact op met Prana Total Vitality.

Waardoor kan stress ontstaan?

Stress kent verschillende oorzaken. Voorbeelden van oorzaken zijn relatieproblemen, ziekte, een scheiding, de dood van een naaste, onzekerheid over geld of werk, weinig steun krijgen en een nare gebeurtenis meemaken. Lichamelijke beweging kan in veel gevallen helpen. Laat je begeleiden door een personal trainer in Weert van Prana Total Vitality.

Op welke manieren kan ik stress verminderen?

Stress verminderen kan op verschillende manieren. Allereerst kan een gezonde leefstijl bijdragen aan een lager stressniveau. Bovendien kan het helpen om meer te ontspannen. Prana Total Vitality kan op beide vlakken helpen. Zo bieden wij massages in Weert bij ons locaties, maar ook bij jou op locatie. Daarnaast kunnen wij je helpen door middel van voedingsadvies, een op maat gemaakt fitheidsplan en natuurlijk personal training.

Op welke manier kan Prana Total Vitality mij helpen bij het verminderen van stress?

De Prana dienstverlening is gericht op het coachen en begeleiden naar een energiekere leefstijl. Zo kun je bij Prana terecht voor verschillende trainingen en voedingsadviezen. De trainingen worden bij je thuis, op gewenste locatie of in de eigen studio's in Weert en Nederweert van Prana gegeven. Ook kun je bij Prana terecht voor een ontspanningsmassage, waarbij je spieren en lichaam ontspannen en waardoor je je ook geestelijk meer ontspannen en fitter voelt. Neem contact met ons op.

Heb je vragen? Vul onderstaand formulier in en wij bellen je terug wanneer het jou schikt!
Prana Total Vitality
Reviews Gemiddeld beoordeeld met een: 9,7 Gebaseerd op 47 reviews Bekijk alle beoordelingen
Deze organisaties kiezen al voor een gezonde toekomst
AED Solutions
BMO Automation
Global Food Group
Hoeve de Kaolder
Vandaag
Échte persoonlijke aandacht Voor particulieren én bedrijven Méér dan 30 jaar ervaring Locatie naar wens óf in onze luxe studio Team met expertises