Personal trainer Limburg Personal trainer Roermond Personal trainer Valkenswaard Personal trainer Geldrop Massage Roermond
Routebeschrijving

Wij zijn prima bereikbaar vanuit o.a. Stramproy, Nederweert, Ospel, Kelpen, Roggel, Heythuysen, Ell, Budel, Maarheeze, Heeze, Valkenswaard en Eindhoven. Via de A2 zijn wij bereikbaar vanuit o.a. Thorn, Panheel, Heel, Grathem, Wessem, Neeritter, Ittervoort en Maasbracht. Vanuit Roermond, Herten, Horn en Baexem zijn wij bereikbaar via de N280. Vanuit Asten en Someren zijn wij te bereiken via de N266.

Meer informatie over hoe je ons het beste kunt bereiken? Neem dan contact met ons op.

Halsbrekende toeren

Geschreven op 10-02-2023 door Prana Total Vitality
Laatst bewerkt op 16-02-2023

De dansvloer als canvas

Breakdance mag dan zijn ontstaan in New York, het heeft zich door de jaren heen over de hele wereld verspreid en is zelfs een officiële Olympische sport geworden. Verschillende dansers gaan individueel of in groepsverband (in een crew) de strijd met elkaar aan in zogeheten ‘battles’, wedstrijden waarbij de meest originele en technisch vaardige dansers er met de winst vandoor gaan. Ook in ons eigen Weert zijn er breakdancers te vinden die op het hoogste niveau presteren.

Onder moeders vleugels

De 19-jarige Cis Brans weet nog precies hoe zijn liefde voor breakdance begon. “Mijn moeder heeft altijd gedanst. Geen breakdance overigens”, vult hij lachend aan. “Als zesjarig jochie ging ik mee om haar aan te moedigen bij een show in het Munttheater. Daar werd ook een optreden verzorgd door Raymon Truijen en zijn groep breakdancers. De opzwepende muziek, de snelle, acrobatische bewegingen en de stijl van de dansers; ik wist niet wat me overkwam, maar wel dat ik hier absoluut meer van wilde!” Na de voorstelling krijgt Cis een videoband van het optreden in handen, die hij helemaal stuk draait (“ik kon hem destijds helemaal dromen”). Zijn moeder spoort hem aan om eens te gaan kijken bij een training bij dansschool The Big X en de rest is geschiedenis. “Ik was enorm leergierig en gelukkig gezegend met enige aangeboren lenigheid. Het liefst wilde ik direct alles kunnen, maar breakdance leer je létterlijk met vallen en opstaan”, zegt hij. Cis werd al snel een vertrouwd gezicht bij de dansschool. “Na verloop van tijd begon Raymon voor zichzelf en stelde hij een groep samen die aan shows mee ging doen ter promotie van zijn nieuwe dansschool. Ik werd als jongste lid gevraagd om bij de crew te komen. Daaruit sprak veel vertrouwen in mijn kunnen.” Uiteindelijk doet het gezelschap mee aan het tv-programma “Holland’s Got Talent”, waar de jury zeer onder de indruk is van de jonge talenten. “Dat optreden leverde onze groep, Fresh Allstars, al wat naamsbekendheid op. Het feit dat ik daarnaast steeds vaker naar voren geschoven werd bij belangrijke battles, betekende veel voor me”, vertelt Cis trots. “Het motiveerde me om nog meer mijn best te gaan doen, want het was inmiddels mijn droom geworden om op hoog niveau te gaan dansen.”

Vizier op scherp

“Breakdance is een sport die je zowel lichamelijk als geestelijk uitdaagt”, legt Cis uit. “Het is belangrijk om de bewegingen technisch goed uit te voeren en een originele, eigen stijl te ontwikkelen. Daarnaast moet je mentaal sterk in je schoenen staan.” Tijdens een wedstrijd dans je enkele rondes (‘runs’ genaamd) tegen je tegenstander en uiteindelijk beslist een jury wie gewonnen heeft. Ieder jurylid beslist individueel, er vindt geen overleg plaats. “Je probeert op de vloer natuurlijk beter te presteren dan je tegenstander, maar het is bovendien van belang dat je jezelf niet uit je concentratie laat halen door je tegenstander en zijn crew. Uiteindelijk ben je tijdens een battle dus ook bezig om jezelf overwinnen.”

Cis van Prana Total Vitality Cis dansen

Internationaal doorbreaken

In 2016 zette Cis zijn eerste officiële stappen op weg naar een mooie toekomst: “In Duitsland werden we tijdens “The Battle of the Year” wereldkampioen met onze crew en als klap op de vuurpijl sleepte ik later dat jaar de titel van Nederlands kampioen breakdance in de wacht. Een onbeschrijfelijk gevoel, daar kan niets tegenop!” glundert hij.

Cis is dagelijks bezig met sport. “Naast breakdance doe ik aan fitness en zwemmen voor mijn spierkracht, conditie en explosiviteit.” Het resultaat mag er zijn; door de jaren heen heeft zijn passie voor breakdance Cis heel wat stempels in zijn paspoort opgeleverd. Zo werd hij geselecteerd voor een trainingskamp in Amerika, gaf zijn crew workshops in Bosnië en alleen dit jaar al deed hij mee aan battles in Hongarije, Engeland, Slowakije, Korea en België. “Die battles zijn essentieel”, benadrukt hij. “Ik wil niets liever dan me kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Hier heb ik voldoende punten voor nodig en die zijn te behalen bij speciale internationale battles.” Een prijzige aangelegenheid voor Cis, want in Nederland wordt er, in tegenstelling tot in veel andere landen, geen nationaal team gesponsord. “Om ervoor te zorgen dat ik al die reizen kan bekostigen, werk ik als fitnessinstructeur, sportmasseur en geef ik workshops en lessen in breakdance. Daarnaast steunt het RICK in Weert me via hun project Activering Creatief Talent; geweldig dat ze jonge talenten zo helpen om hun doelen te bereiken!”

Tenslotte voegt Cis nog bescheiden toe: “De Olympische Spelen in 2024 komen wellicht wat te vroeg, maar ik denk dat ik voor de editie van 2028 meer kans maak.”  Waarvan akte Cis; we blijven je op de voet volgen!

(Bron:Weert Magazine)

Heb je vragen? Vul onderstaand formulier in en wij bellen je terug wanneer het jou schikt!
Prana Total Vitality
Reviews Gemiddeld beoordeeld met een: 9,7 Gebaseerd op 47 reviews Bekijk alle beoordelingen
Deze organisaties kiezen al voor een gezonde toekomst
AED Solutions
BMO Automation
Global Food Group
Hoeve de Kaolder
Vandaag
Échte persoonlijke aandacht Voor particulieren én bedrijven Méér dan 30 jaar ervaring Locatie naar wens óf in onze luxe studio Team met expertises